Fără categorie, Insecticide

Insecticidul Coragen: utilizare și preparare

mod de preparare coragen

Insecticidul Coragen: utilizare, preparare și caracteristici

Insecticidul Coragen este un produs chimic eficient utilizat în agricultură pentru controlul dăunătorilor. Acest articol vă va oferi informații detaliate despre Coragen, inclusiv compoziția sa, domeniile de aplicare, modul de utilizare și preparare, cu exemple practice. Vom aborda, de asemenea, Coragen 20 SC 50 ml, o variantă specifică a produsului.

I. Descriere:

Coragen este un insecticid sistemic și translaminar dezvoltat de compania Syngenta. Ingredientul activ principal este clorantraniliprol, un compus chimic care acționează prin perturbarea receptorilor rianodinici la nivelul mușchilor insectelor, determinând paralizia și moartea acestora. Coragen este clasificat ca fiind un insecticid de generația a patra, care se remarcă prin selectivitatea sa în combaterea dăunătorilor și impactul redus asupra albinelor și altor polenizatori.

II. Compoziția și modul de acțiune

Coragen este disponibil sub formă de suspensie concentrată (SC) și conține clorantraniliprol ca ingredient activ. Acesta este formulat într-un solvent adecvat pentru a asigura o distribuție uniformă pe suprafața plantelor. Odată aplicat, Coragen este absorbit prin intermediul frunzelor sau tulpinilor, fiind translocat în interiorul plantelor. Acest mod de acțiune translaminar permite produsului să ajungă la zonele mai adânci ale plantelor, inclusiv în locurile în care insectele dăunătoare se ascund.

III. Domeniile de utilizare

Coragen este utilizat în principal în agricultură pentru combaterea dăunătorilor care afectează culturile de câmp, legume, fructe și flori. Acest insecticid este eficient împotriva unui spectru larg de insecte, cum ar fi molia orientală a piersicului, gândacul din Colorado, tripsul de floarea-soarelui și afidele. Datorită selectivității sale, Coragen nu afectează în mod negativ insectele benefice și albinele, fiind considerat un produs prietenos cu mediul înconjurător.

IV. Momentul și modul de aplicare

Coragen este cel mai eficient atunci când este aplicat în stadiile incipiente ale infestării cu dăunători. Este recomandat să se aplice în perioada de creștere activă a plantelor și înainte de apariția dăunătorilor, deoarece acesta acționează preventiv. Pentru a obține rezultate optime, se recomandă aplicarea Coragenului în mod corespunzător, respectând instrucțiunile de pe etichetă.

Modul de preparare al soluției de Coragen:

1. Asigurați-vă că aveți la îndemână Coragenul, un recipient rezistent la substanțe chimice, mănuși de protecție și echipament de protecție adecvat.

2. Verificați eticheta produsului pentru a determina doza corectă necesară pentru cultura și dăunătorii specifici pe care doriți să-i tratați. Asigurați-vă că aveți la îndemână cantitatea potrivită de Coragen și apă necesară pentru diluție.

3. Adăugați jumătate de capacitate de apă curată în rezervorul ales. Este important să utilizați apă curată, de înaltă calitate, pentru a obține o soluție eficientă.

4. Agitați bine flaconul pentru a asigura omogenizarea produsului.

5. Măsurați cu atenție cantitatea corectă necesară și adăugați-o în rezervorul cu apă. De exemplu, dacă recomandarea producătorului este de 5 ml de Coragen, măsurați cu precizie această cantitate.

6. Folosiți o agitare ușoară sau un agitator mecanic pentru a amesteca soluția de Coragen și apă în rezervor. Asigurați-vă că amestecul este uniform și omogen pentru a obține o distribuție corespunzătoare pe plante.

7. Completați rezervorul cu apă până la capacitatea dorită, respectând indicațiile de dozaj specificate pe eticheta produsului. Asigurați-vă că calculați corect raportul de diluție pentru a evita sub- sau supradozarea.

8. Continuați să amestecați soluția de Coragen și apă în rezervor pe parcursul întregului proces de aplicare pentru a menține omogenitatea și eficacitatea produsului.

9. După ce ați terminat de pregătit soluția, utilizați-o imediat. Nu lăsați soluția să stea nediluată pentru perioade lungi de timp, deoarece pot apărea schimbări de eficacitate.

10. Asigurați-vă că respectați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta produsului și luarea măsurilor de siguranță adecvate în timpul manipulării și aplicării soluției.

Exemplu de preparare Coragen:

Pentru a trata o cultură de tomate infestată de trips, urmați pașii de mai sus și diluați 5 ml de Coragen 20 SC în 10 litri de apă. Agitați bine soluția timp de câteva minute pentru a asigura omogenizarea completă. Utilizați un pulverizator pentru a aplica uniform soluția de Coragen pe frunze și tulpini. Asigurați-vă că acoperiți toate părțile plantelor pentru a asigura o eficacitate maximă împotriva dăunătorilor. Repetați tratamentul în funcție de recomandările producătorului și de gradul infestării.

Rețineți că este esențial să respectați întotdeauna dozele recomandate, instrucțiunile producătorului și regulile de siguranță pentru a utiliza corect și eficient Coragen în protejarea plantelor și controlul dăunătorilor. Insecticidul Coragen reprezintă o soluție eficientă și selectivă pentru controlul dăunătorilor din agricultură. Compoziția sa și modul de acțiune translaminară îl fac să fie un produs de încredere în lupta împotriva insectelor dăunătoare, având un impact redus asupra polenizatorilor. Momentul și modul de aplicare corect asigură rezultate optime în combaterea dăunătorilor. Coragen 20 SC 50 ml este o variantă disponibilă pe piață și poate fi utilizată în diferite culturi agricole. Utilizarea corectă a insecticidului Coragen contribuie la protejarea plantelor și la obținerea unei producții agricole sănătoase și sustenabile.